tirsdag 28. februar 2012

Gleder om kjøkkenet

Forventningsfulle og veldig spente trådde vi over dørstokken i det som skulle vise seg å bli vårt nye hjem en dag tidlig i Oktober i fjor. Vi hadde lagt bak oss flere runder med visninger uten at vi følte vi hadde funnet det rette for oss. Det er like utrolig hver gang hva en vidvinkellinse gjør med et rom. Eller tre, som var et av våre kriterier.
Leiligheten var ikke mye større enn det vi var vant til, men for oss var det mer riktig å bo kompakt i det området vi ønsket heller enn et romslig hus på landet. Ett ekstra rom og 60 kvm viser seg å fungere utmerket så da er det uansett vinn-vinn for oss. Folksomt på visningen vil være å ta i og vi fikk roen til å bruke lang tid på å ta inn over oss det vi så. Kunne dette være det? For første gang ble vi positivt overrasket og det vi beskuet var fylt med herlig dagslys fra store vinduer. En elendig planløsning preget riktignok stua, men heldigvis klarer en interiørentusiast å se forbi andres mangel på estetisk sans i slike situasjoner. Noen ganger er det allikavel noe man tror man ikke liker, men når man får litt tid til å komme til fornuft og kjenner litt på det så viser det seg at det er akkurat slik man ønsker at det skal være. Slik hadde jeg det med kjøkkenet. Med kun tre (men heldigvis høye) overskap på den ene veggen følte jeg at det så litt tomt og uferdig ut. Idag ville jeg ikke hengt opp flere skap for alt i verden. Selv om kjøkkenet er lite føles det som man har all verdens med plass rundt seg når man lager mat. 
En bred vinduskarm som forlenger kjøkkenbenken er heller ikke å forakte. Jeg gleder meg til å ha grønt gress og en frodig hekk som utsikt når jeg baker søndagsbaksten her. Den fine tomme veggen skal få blanke hvite fliser på seg. Etterhvert.

Hva er dine kjøkkengleder?

Hylleblomsten


søndag 26. februar 2012

Trondhjem i mitt hjerte

En tidlig høstdag i 2010 var jeg og min kjære, heretter kalt Lærern, en tur på det ukentlige markedet på Birkelunden. Siden prisene her dessverre ofte er litt for høye til at selv jeg med mine 176 cm kan nå opp er det ikke veldig ofte jeg fyller favnen med noe derfra. Men som sikkert de fleste har erfart dukker det av og til opp noe man bare må strekke seg litt etter.Når man først er på utkikk er det en fordel å bevege blikket både opp og ned og det var i et lavt øyeblikk jeg fikk øye på denne skatten. Jeg ble umiddelbart redd for at den ikke var til salgs der den sto i grusen og fylt til randen med gamle bøker. Men jovisst kunne jeg kjøpe den. Hurra! Og minutter senere var det en stykk glad hylleblomstjente som tuslet hjemover med en liten gammel bit Trondhjem.Etter å ha stått i et vitrineskap fylt med interiørmagasiner har den nå fått et nytt bruksområde og nytt liv med praktiske hjul. Lærern har nylig fått stilnet en nostalgisk lengsel og skaffet seg en platespiller. Så etter et besøk på platemesse i byen og en grundig søken i svigerfars samling kunne kassa lett fylles opp med forskjellige sjangre musikk. Fra platemessa ble det også med en liten overraskelse til meg, men den skal få et eget innlegg.


Nyt resten av en forhåpentligvis herlig dag!

Hylleblomsten


En første gang for altEtter å ha knist oss gjennom alskens tåpelige forslag på navn til en eventuell blogg tok endelig Trilltrall-Linda aka. Kattekvinnen endelig til fornuft og skrev,"Hva med Hylleblomst?"


Dekoratøren, Kattekvinnen og meg selv satt (som så mange ganger både før og siden) og slarvet via internettet. Begge to har vært ivrige supportere av at jeg skulle begynne å blogge. Hylleblomst... Smakte litt på navnet... Etter å ha fått servert iskald hylleblomstsaft på den herlige verandaen til Marlene og Birger en varm sommerdag for noen år siden ble det min nye favorittdrikk. Saften ble så presentert for min gode venninne med verdens peneste katt og jaggu ble det ikke lagt fram som forslag på navn til blogg. 


Ikke bare er saften himmelsk, navnet er fint og så liker jeg hvordan en liten ting kan utvikle seg til så mye mer. Hvertfall når den tingen omhandler mennesker jeg har i livet mitt som utgjør en forskjell.


Det kribler i magen, og ja, egentlig i hele meg når jeg nå tar det store steget ut i blogglandia. Skummelt og nervepirrende, men allikavel så gøy å ta del i en verden som så lenge har vært en utømmelig kilde med inspirasjon for meg.

En fortsatt fin kveld ønskes deg som leser mitt aller første innlegg!

Hylleblomsten