torsdag 26. april 2012

Endelig bestilt!

Det er lenge siden jeg fikk øye på de for første gang. De fine stolene som jeg visste med en gang at måtte flytte inn (ut, hihi) på den lille verandaen vår. Jeg kaller det veranda jeg, enda jeg er jaggu ikke helt sikker på hva som er riktig betegnelse. Terasse er vel på bakkeplan og hva er egentlig kriteriene for balkong? Kanskje det er en litt større balkong vi har rett og slett? Jeg liker uansett å kalle det veranda. Det høres bare så deilig ut, hihi.

Bildet er lånt (og redigert litt på) herfra

Alt for lenge har jeg somlet med å få bestilt disse fine flettastolene som ser ut som rotting, men som er i plast. Men etter den herlige tulipanbeskuelsen fikk jeg ånden over meg, trampet inn på Home & Cottage, satt meg umiddelbart ned i en av stolene bare for å testsitte en siste gang, før jeg strebet bort til kassen. Piken bak kassen måtte vel le litt, for akk så mange ganger jeg har vært innom og sittet og sett. Så hun skjønte nok veldig godt hva som endelig var i ferd med å skje, hihi. Nå er det bare å vente på at de kommer levert og jeg gleder meg! Og ikke minst må jeg tenke litt på hvilken farge jeg ønsker ute.

Hvilken farge(r) foretrekker du ute hos deg?


Håper du har en nydelig torsdag!

Hylleblomsten

tirsdag 24. april 2012

Spirende glede

En varm dag i mars, mens solen stekte, hørte jeg Lærer`n si fra verandaen at jeg måtte komme og se. Dette var i den perioden i Oslo hvor sollyset var konstant, temperaturene steg for hver dag og folk klødde seg i hodet syntes dette var for godt til å være sant. Selv bet jeg nesten på ved et punkt og var på nippet til å finne frem ballerinasko.


Jeg trippet bort til verandaen og nøt den varme luften som strømmet gjennom åpne dører. -"Se". Jeg gløttet over rekkverket og fikk øye på de herligste tulipaner som strakk seg mot den gavmilde solen. Jeg har vært spent på hva som skulte seg under sneen, og dette var en finfin skjult skatt. Da var det ennå litt tidlig å se fargen på de, men flere ganger har jeg kikket ut for å se. Tydeligvis ble jeg litt lei av å sjekke så jeg glemte det litt bort. Derfor var det veldig koselig da jeg igår fikk øye på en frisk rød- og ferskenfarge.


Jeg har enda ikke fått planter på verandaen, ei heller møbler. Men dette hjalp litt på motivasjonen og spørs om jeg kanskje skal få bestilt stolene jeg har lyst på idag. Det er flere prosjekt Lærer`n og jeg har blitt enige om å gjøre, og idag er første stopp på malingsbutikken. Men før vi hiver oss over entreen med brekkjern og pensler skal vi kose oss med en deilig sushimiddag ikveld for å feire mine 28 år. Hurra!


En nydelig tirsdag ønskes deg som titter innom!

Hylleblomsten


onsdag 18. april 2012

Spisestuen

Flere ganger i det siste har jeg tråkket rundt på stua. Sett meg rundt og tenkt meg om. Jeg dristet meg jo til å ta inn litt farger i form av grønt og litt rosa i planter og blomster. Dette kom i tillegg til den mintgrønne fargen jeg ikke klarer å kvitte meg med riktig enda. Farger i slike flertall er sjelden kost hos oss, og jeg faller som regel tilbake til en nøytral base. Og det måtte gå som det gikk. Jeg falt bare ikke til ro med fargeutvalget.


For litt siden ble denne fantastiske puta med meg hjem fra Kremmerhuset. Den har ikke passet inn før nå, og har derfor ligget på sengen på gjesterommet, bortgjemt og ganske ensom vil jeg tro. Nydelig blått broderi, og selv om den ikke hadde en bestemt plass å komme til var jeg ikke i tvil om at denne måtte jeg ha.


Hylleblomsthjertet gjorde nok et lite hopp da disse nydelige TineKputene med blå striper plutselig havnet i posen på mandag. Endelig kunne den fine broderte puten få andre puter å leke med. Sammen med en fantastisk mintgrønn Himlapute utgjorde de "ta 3, betal for 2" på Home & Cottage, et tilbud jeg ikke klarte å motstå. Det er ikke bare når det gjelder godteri, god mat og trening jeg mangler viljestyrke nemlig. Enda godt jeg har selvinnsikt til å innse det selv, uten at det hjelper noe særlig, hihi. Kokkeleringen her i heimen er det desverre så som så med, så det må innrømmes at det syndes oftes på de andre punktene, i tillegg til interiørfristelsene, hihi.


Her ser dere hvertfall spisestuen vår slik den ser ut nå. Den fantastiske benken fra Oliver Furniture har fått både Lærer'n og meg til å droppe sofaen som spisested og vi er veldig fornøyd med hvordan den samlet spisegruppen i en relativt liten stue. Før vi flyttet hadde vi et lite spisebord med klaffer med plass til max fire personer, så det er en velkommen forandring å kunne servere til åtte. Taklampen er fra Kremmerhuset.


Håper du har en strålende dag! Nå er det ikke mange dagene til det er helg igjen.

Hylleblomsten

torsdag 12. april 2012

Grønt er skjønt

Første torsdag etter ferien er her allerede og jeg er fremdeles i feriemodus. Kommer meg ikke opp av den myke sengen tidligere enn jeg må. At det har vært litt grått og trist i Oslo denne uken har ikke hjulpet veldig, og jeg innser med en smule bloggeskam at jeg ikke har tatt et eneste bilde etter jeg kom hjem. Jeg merker idag, mens jeg hører småfuglenes oppmuntrende sang, at jeg forhåpentligvis er på vei tilbake til normalt.


Jeg koser meg med alle fargene som vises rundt om og har faktisk tatt litt grønt inn i stua. Jeg har aldri hatt grønt tidligere, men husker at denne fine puta fra Bungalow bare måtte bli med hjem. Det er riktignok nesten to år siden, så den har vært tålmodig som har klart å vente så lenge. Nå angrer jeg jo på at jeg ikke kjøpte flere, så jeg må kanskje på putejakt til helgen. Men ikke la Lærer`n få vite det, hihi.

Ha en fargerik torsdag!

Hylleblomsten

søndag 8. april 2012

Oppladet og inspirert

Fine dager hjemme på påskeferie nærmer seg slutten, og Oslo og hverdag står for tur imorgen. Kroppen er igjen fylt opp med deilig overskudd og jeg kjenner et stort pågangsmot til å ta fatt på ting som skal gjøres hjemme i leiligheten. Hjemme her har jeg ikke bare en mamma som varter opp dagen lang, men også gode venner.


På langfredag var jeg så heldig å få komme på besøk hos de flotteste gutta jeg vet, i en leilighet jeg nesten har drømt om å være i. Keiserne har totalforvandlet en gammel og forsømt leilighet til et hjem fylt av en personlighet og gjennomført stil få kan matche. Når man ser førbilder av leiligheten kan man bare forestille seg arbeidet som ligger bak denne herligheten av et sted, og det gir inspirasjon til å brette opp ermene hjemme hos meg også.Det var nøye planlagt å ta med kamera, men ikke fullt så planlagt å dele bildene med dere. Disse gutta vet hva de driver med, og jeg har ikke lyst til å tukle med det uttrykket de ønsker å gi gjennom bildene sine. Men så sitter jeg her, innsnødd og gjør ikke stort annet enn å spise godis og kaker. Jeg leser det ene fine innlegget etter det andre. Ser at flere av dere rekker å legge ut både to og tre innlegg uten at jeg engang har blåst støv av tastauret. Med kun en iPad i bagen uten bilder av min leilighet slenger jeg derfor ut noen uredigerte detaljer jeg ikke kunne la slippe unna linsen, og håper Dekoratøren og Himmelgutten ikke sletter meg av bloggrullen av den grunn, hihi.


Noen som kjenner igjen denne prinsessa?I tillegg er jeg så ydmyk og glad for de fine ordene som ble skrevet på keiserbloggen. Det er flere som på grunn av det har funnet veien hit og jeg er så glad for nye følgere og lesere. Velkommen skal dere være hit hos meg!

Håper dere nyter de siste dagene påsken har å by på!

Hylleblomsten

søndag 1. april 2012

Pastellpåske

Nå nærmer det seg fine fridager med ekstra sjokolade i skålen og etterlengtet avkobling. Sent på torsdag reiser jeg med fly hjem til mammaen i Trondheim. Jeg kjenner på litt blandede følelser rundt en påske i hjembyen etter å ha sett bilder av 10 cm snø som visstnok lavet ned i natt. Det er bra jeg har god trening i å kose meg inne i sofaen, hihi.


Selv om påska tilbringes en annen plass enn her hjemme er det jo koselig med noen småting som viser hvilken høytid som nok en gang er kommet. Ikke mye tekstiler med påske her, men en utrolig søt påskekylling fra Kremmerhuset står stolt på bordet. Det fine egget er også fra Kremmerhuset, laget av metall.

Linda maler så jevnt og pent hun kan
I går hadde jeg en utrolig fin dag sammen med den søte venninnen min med denne fine bloggen. Vi tråkket Oslo rundt og koste oss med god kaffe, herlig sol, fine smil og glad latter. Til slutt endte vi opp hos meg. Vi pakket ut innkjøpt utstyr for å male egg, og den hjelpsomme Lærer`n kom etterhvert hjem med selve eggene da jeg selvfølgelig hadde glemt "hovedingrediensen". Men da var det bare å sette igang med å hulle eggene og blåse de tomme.

Eggene er ferdigmalt og venter på å tørke.

Hengende på vårlige gåsunger i selskap av påskedetaljer ble de et frisk syn på stua. Et lite eggelys ble også produsert, et telys uten aluminiumen fikk akkurat plass i det halve eggeskallet.


Håper du nyter søndagen. Imorgen er det tilbake på jobb for min del, jobber til og med onsdag. Kanskje du er så heldig å ha påskeferie allerede nå?


Hylleblomsten