onsdag 23. mai 2012

Sol ute..

..sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet. Her i Oslo overøses vi med sol hele denne uken og mer til skal vi tro de av og til litt vinglete folka på meteorologisk institutt. Og det er nesten utrolig hva det gjør med en soltørst skrott som meg. Fra å pakke meg inn i fleece og skjerf, og alltid med et par slitne fingervanter i veska har jeg fra og med denne uken latt både varmt og tungt ligge igjen hjemme, og små sko og sommerkjolene har blitt ristet støv av.


Noen husker kanskje at gleden var stor her hjemme da de perfekte hagestolene dukket opp? Lærer`n syntes også de var veldig fine, og var enig i at de passet perfekt der de nå er plassert. Men skepsisen var til å ta og føle på da jeg sa at jeg hadde lyst på to stoler til. To stykker uten armlener (med armlener ville det ikke blitt plass til) ville gjort sittegruppen mer komplett. Dessuten ville det være bedre å sitte på enn to harde klappstoler slik mannen hadde visualisert seg. Praktiske klappstoler kunne jo taes vekk når de ikke var i bruk, og da ville det jo blitt bedre plass rundt den mandige grillen må skjønne, hihi.


Allikavel fikk jeg han med meg til butikken. Bare for å se selvfølgelig. Men han skjønte nok hva som kom til å skje, og da jeg sa at jeg skulle høre om de hadde stolene på lager var det vel ensbetydende med å si "jeg kjøper de". Det var bare å sette seg ned og la min vilje skje, hihi. Til min store glede fikk jeg de fine stolene med meg med det samme og en annen grunn til å smile var at mannen syntes det ble veldig fint.


Allerede har den solfylte verandaen blitt brukt mye. Som med alt annet her er det ikke helt ferdig innredet enda, men det er stort sett mer blomster som mangler. Jeg synes det er greit å vente litt til vi ser hva vi faktisk har behov for før vi (les: jeg) går amok i butikkene. Til helgen kommer min flotte pappa på besøk og da kan dere tro det blir grilling til den store gullmedaljen her. Om det blir tatt så mange brukelige bilder gjenstår å se, jeg tror han synes jeg er litt rar når jeg vimser rundt og tar bilder av alt mulig, haha. 


Tusen takk til alle som titter innom, og til dere som legger igjen gode ord. Jeg blir så glad hver gang jeg ser spor av fine mennesker som dere. Nå har det blitt mye like bilder i de siste innleggene, men i løpet av helgen skal dere få se noe fra inn i leiligheten igjen. Fra baderommet for å være nøyaktig. Nyt de varme dagene og ha en flott ukeslutt!

Hylleblomsten

søndag 20. mai 2012

Potetsalat

Grillsesongen er definitivt igang og de deiligste retter blir servert av stolte mannfolk som endelig kan bidra og samtidig holde på manndommen. Tja, om det er grunnen til at det bidras lite på kjøkkenet ellers i året her hjemme er litt usikkert, men at Lærer`n synes det er gøy å fyre opp gassgrillen og kjenne lukten av grillet kjøtt er det liten tvil om. Selvfølgelig synes jeg også det er stas, og fryder meg over at det eneste jeg trenger å tenke på er innkjøpet. Og bordekkinga. Og tilbehøret. (Og ofte oppvasken.) Nei, nå sporet det litt av her. Det jeg skulle skrive om idag var et tilbehør. En potetsalat. Potetsalaten.


Det var en sommerdag i fjor at denne salaten kom inn i livene våre via en god kamerat av Lærer`n. Og jeg visste vel egentlig allerede før jeg hadde spist mer potetsalat enn noe av det andre, at det var en oppskrift jeg aldri skal miste. Så da skriver jeg den like så greit på bloggen. Dere får muligheten til å teste ut et nytt grilltilbehør og jeg kan lett finne den igjen hvis noe skulle skje med min uunnværlige iPad. Vinn vinn altså.

Jeg limer rett og slett inn oppskriften slik jeg fikk den av denne flinke mannen, så kanskje dere trekker litt på smilebåndet samtidig, slik jeg rett og slett ble nødt til, hihi.



Potetsalaten som tar et klamt grep om hjertet

Ca 1 kg mandelpoteter. (Eller amandinepoteter.) Disse kokes og avkjøles i kjøleskapet

Så til det smaksmessige. Det skal smake overdrevent mye av denne guffa, fordi smaken dempes litt av potetene, særlig saltsmaken.

* 1 boks Seterrømme. En kan gjerne ha i litt kefir, youghurt eller majones. Majones for fylde, og youghurt/kefir for syre. (Jeg bruker kun majones og smaker meg fram slik at det ikke blir for mye)

* Gressløk eller dill. En liten neve gressløk eller en pakk dill. Dill trenger lang tid for at smaken skal sette seg. Gjerne 3-4 timer i kjøleskapet når du er ferdig med potetsalaten. Nødløsning er purre eller vårløk. Ikke bruk tørket gressløk, æsj!

* Et halvt fedd bra hvitløk. Hvis den er grønn eller gammel så ikke bruk den. Da er det bedre foruten.

* En toppet teskje med grov, søt sennep.

* En neve med sylteagurker som du bestialsk hakker opp i små biter. Agurkmix er verboten!!!


Så til salt, pepper, syrlig, søtt.

* Et par båter med lime.

* En spiseskje sukker, ikke toppet.

* Svart, malt pepper. Ikke hvit.

* Havsalt eller Maldone-salt. Ikke Seltin, hvis du har dette på kjøkkenet så kast det med en gang!!! (Jeg har ikke kastet mitt, haha) Vanskelig å angi mengden salt, men blandingen skal være ganske salt.

Så deler du de avkjølte potetene litt og blander det sammen med den øvrige smørja. (Det er veldig godt med litt store potetbiter)


Håper den faller i smak hos de som måtte ønske å teste den ut!
Hylleblomsten

tirsdag 15. mai 2012

Te, te og mere te

At jeg liker te er vel ikke en stor hemmelighet hvis man tar en titt i skuffer og hyller på kjøkkenet. Hva jeg foretrekker i koppen varierer litt fra dag til dag, men jeg har i mange år hatt flere favoritter fra tehylla til Kremmerhuset. Etter at Kattekvinnen hadde pakket pent inn en lekker boks fra Pukka ( for, jøye meg, er det nesten et par år siden allerede?) ble favorittene plutselig flere.


Og jeg elsker å teste ut en te jeg ikke har smakt før. Både nye smaker, spennende varianter og te som aldri har vært på markedet før. Da jeg var hos Keiserne for litt siden, ble jeg servert en deilig varm kopp med te fra ByNord. Det ble også servert en imponerende smakfull moccakake som Himmelgutten hadde bakt, men det er nå en annen sak. I en lekker, svart boks merket Deep Forest kunne man finne tørkete markjordbær blant mye annet, og duften (og ikke minst smaken) var kjempegod. Jeg har enda ikke fått kloa i akkurat den boksen, men White Energy Tea har heller ikke skuffet. Jeg tror allikavel jeg vil foretrekke førstenevnte, men liker du milde teer med søtlig aroma vil nok denne falle i smak. Og jeg kan nesten kjenne den deilige lukten av den når jeg skriver om den.


Å starte dagen med en varm kopp god te og haugevis med dagslys flommende gjennom disse vinduene gir energi fra første stund. Det er mange i dette bloggelandet som har koppedilla, og det må vel være en ting jeg faktisk ikke har så mye av. Jeg føler ikke det store behovet for så mange forskjellige kopper og er heller veldig glad i glassene fra Eva Solo som tåler varm drikke også. Ikke minst så sparer det meg for veldig mye skapplass at ikke halvparten av hyllene går til krus. Jeg har siden debuten med te fra ByNord hatt et par andre smaksopplevelser på tefronten. En av disse er en Kusmite og den andre fra Harney & Sons, disse skal hukes inn denne uken. Vil dere at jeg skal vise de fram når de er kommet i hus?
 

Hylleblomsten

søndag 13. mai 2012

Deilig søndag

Endelig er den her, søndagen, min favorittdag. Vel, egentlig har jeg flere favorittdager. Det kommer litt an på hva som er forventet at skal skje. Men jeg slapper aldri så godt av som det jeg gjør på deilige søndager. Jeg sover godt til jeg våkner av meg selv, og ofte orker jeg å gjøre litt mer for meg selv disse dagene. Det er sjeldent noe jeg er nødt til å rekke på en "stengt" dag. Nå snakker jeg jo for meg selv, jeg kan jo ane at de med barn og slike forpliktelser kanskje ikke alltid har luksussøndager.


Idag startet dagen med en deilig frokost og friske, røde jordbær. Ikke hver dag man har tid til å nyte dessert etter dagens første måltid. Og når man attpå til kan sitte ute og få sol på nesen og kjenne vårluften blåse å håret, ja da er det liten tvil om at uken har nådd høydepunktet. Nå begynner miniverandaen vår og ta litt form også, blant annet har denne fantastiske voksduken kommet på et ellers slitent bord. Dette bordet hadde jeg på det røde rommet mitt da jeg gikk på ungdomsskolen. Bondeblått bord på burgunderrødt soverom, med regnbuen i farger i vinduskarmen i form av glass og stener. Jepp, en fargefest som svir i øynene, slik det skulle være på det glade 90tall. Det er pappaen som har fått med seg dette bordet fra sitt barndomshjem, og jeg likte størrelsen så godt at jeg rett og slett tok det med meg til Oslo.


Det har stått i boden vår i nesten tre år nå, og jeg har hele tiden hatt en plan om å få malt det om. Og da det nærmet seg oppholde-seg-ute-vær måtte det skje noe. Sandpapiret ble funnet fram og jeg gikk løs med godt mot. Toppen og sidene var lett match, siden det var så slitt og man kunne nesten blåse av malingen. Denne malingen satte seg forøvrig i hvert fiber i klærne mine. Jeg pustet vel blått støv til slutt. Men malingen på beina på bordet hadde ikke en eneste sprekk i seg, og siden jeg er en utålmodig sjel så jeg ikke helt for meg det arbeidet med å skrape og pusse dette for hånd. Men jeg liker å tro at denne fargen også går under petrolblå. Da ble det litt lettere å synes at fargen egentlig var ganske fin til den blomstrete voksduken jeg fant på Kremmerhuset.


Hvordan jeg skulle unngå at duken blåste opp fikset jeg på en ganske enkel og diskret måte. Klyper og duklodd var med i konkurransen, men det var til slutt en kraftig stiftepistol Lærer`n hadde kjøpt som ble løsningen. Tre stifter på hver side og vòila, duken ligger pent på plass. Og med et grønt plastteppe, petrolblå bordbein og fargerrik duk har det blitt riktig så sommerlig utenfor stuevinduene. Her inne fikk ikke fargene bli så lenge, men utenfor må det være farger, det er mer som slik det skal være. Nå håper vi bare på varmt og fint vær slik at vi kan kose oss ute med kald vin i glassene og god mat rett fra grillen som Lærer`n har kjøpt seg.

Håper dere også koser dere på en vårlig søndag!

Hylleblomsten

søndag 6. mai 2012

Work in progress

Fine mai. Kalenderen viser mai allerede. Man går hele den kalde vinteren og gleder seg til en strålende vår, og plutselig er den her. Jeg husker ikke så mye fra mai ifjor desverre. Jeg klarer aldri å huske så langt tilbake, med mindre noe spesielt har skjedd. Og det er jo egentlig så sant, man må utnytte dagene og livet med ting som er verdt å huske, slik at man kan tenke tilbake og fryde seg også over gode ting som har vært. Men mai 2012 kommer jeg nok til å huske ganske lenge tror jeg. Denne mai måned var første gang jeg malte noe svart. Og det ble ytterdøra.


 Man kan si at Lærer`n var rimelig skeptisk da jeg luftet ideen første gang. Han hadde jo ikke sittet og tittet på blogg etter blogg og kjent inspirasjonsfølelsene nesten boble over. Men jeg jobbet med det noen dager. Snakket varmt om denne tavlemalingen som var så populær. Viste fram det ene fine bilde etter det andre, og merket en forbedring i innstilling allerede etter under en uke. Og en dag ble disse fine ordene servert meg: "Hvis du ønsker å gjøre det, så skal du få lov". Beste mannen som lar meg gjøre det meste.


Så nå er døra svart som natta (kun på innsiden) og jeg synes resultatet ble knalltøft. Heldigvis synes også mannen det. Siden jeg lovet å komme med noe nytt iløpet av helgen viser jeg bilder fra gangen selv om den egentlig ikke er helt klar for fotografering. Det tregule karmen rundt døra skal bli hvit, men vi vurderer å bytte ut karmene rundt alle dørene så da venter vi med å male til vi har bestemt litt mer. Vi skal også flislegge gulvet, men det må nok vente enda litt lenger. Hvis noen har gode forslag til hvilke fliser vi burde ha så kom gjerne med forslag. Nye dører til soverommene og bad skal det også bli, med lekre dørhåndtak med 60-tallsdesign i blankt metall og svart.


Her ser dere hvordan døra så ut før jeg gikk løs med malingen. Jeg var aldri bekymret for at en svart dør skulle stjele for mye lys. Denne tregule fargen tok enda mer lys synes jeg og fikk alt i gangen til å se skittent og gammelt ut. Kanskje det er flere som tenker på å male med tavlemaling, men som ikke finner en riktig plass å gjøre det? (Hint til deg Silje, søteste venninna til SmilefjesMarthe, som spredte varme smil da du kom innom jobben min). Jeg får besøk av mammaen min ikveld og er veldig spent på hennes reaksjon, hihi.

Ønsker dere alle en nydelig ukesslutt!

Hylleblomsten

fredag 4. mai 2012

Favoritt

Flotte, fine Kremmerhuset ønsker å se våre favoritter fra nettopp Kremmerhuset. Og siden jeg tror siste frist for å vise fram var igår, så slenger jeg inn mitt bidrag i full fart denne morgenen akkurat litt for sent. Med halve boligen fylt med lekre ting fra Kremmerhuset var det ikke lett å velge en ting jeg liker bedre enn alt annet. Men for øyeblikket må det bli denne herlige trekassen. De finnes i to størrelser og dette er den minste.


Jeg har sett de hengende, stående og liggende. Mange muligheter og det spørs om ikke den skal bli brukt til spirende kjøkkenplanter senere. For øyeblikket er denne fylt med blomster i forskjellige brukte glassflasker og gir en herlig kontrast til det kritthvite bordet. I tillegg står den så fint til hylla jeg lagde av gamle blomsterkasser, som dere kan se her.

Ble et reprisebilde idag, men jeg lover jeg skal komme tilbake med noe nytt iløpet av helgen.

God fredag!

Hylleblomsten