fredag 20. juli 2012

Pai, en sommerfavoritt

Min mamma er kjempeflink på kjøkkenet. Hun lager kjempegodt syltetøy. Kjempegode kaker. Kjempegod mat, inkludert en kjempegod pai. Jeg har knabbet oppskriften og denne enkle paien med skinke er fort gjort å lage og super hvis man skal ha flotte folk på lunch, eller en lett middag en etterlengtet og fin sommerdag. Med en frisk salat med mango eller fersken er det kanskje noe av det beste jeg spiser.


Siden Sara fra Kremmerhuset, som jeg skrev om for litt siden, tok så fine bilder av pai "in the making" tenkte jeg å dele denne enkle oppskriften med dere. Det som er så fint med pai er at man kan bruke akkurat det man selv ønsker oppi, men under følger de grønnsakene jeg bruker i min.

Paideig:

150 g smør/margarin. Mykt, men ikke smeltet.
3 dl mel.
2 ss vann.

Bland sammen alt med fingrene og jobb grundig med deigen. La deigen hvile en time i kjøleskap, men den kan også lages dagen i forveien.


Fyll:

200 g kokt skinke i strimler. (Jeg bruker en pakke med ferdig strimlet)
1/2 purreløk.
1 paprika.
Litt brokkoli hvis du liker det.
200 g revet ost.
2 egg.
2 dl melk.
1/2 ts salt.
1/4 ts pepper. (Jeg bruker litt mer)
Litt muskat.

Trykk deigen ut i en smurt paiform slik at bunn og sider er dekket. Sørg for at deigen dekker formen helt opp til kanten. Lag hull litt rundt omkring i deigen med gaffel og stek kun bunnen i 10 minutter på 200 grader.


Visp i mellomtiden sammen egg, melk og krydder. Skjær skinke, paprika og purreløk i strimler og riv ost. Når 10 minutter har gått tar du ut paien, legger i skinke, ost og grønnsaker. Hell så blandingen med melk, egg og krydder jevnt over. Så steker du paien ferdig i ca 30 minutter.

 

Når paien har stått i ovnen lenge nok og den gode duften av hjemmelaget pai fyller hele rommet kan man gjerne tøye selvkontrollen litt og la paien hvile noen minutter slik at den blir fast og god. Den vil uansett være for varm til å hive innpå med en gang. Sies av erfaring, hihi. Varme hvitløksbrød og en frisk salat gjør dette til et deilig og lettvint måltid.

God helg!

Hylleblomsten

6 kommentarer:

 1. Å så godt det høyrtes ut,pai er jo såå godt:)
  Har ein mann som ikkje liker pai så det må eg kose meg med åleine,men kanskje likså greit så blir det meir på meg,hihi;)
  Ei fin helg til deg!
  Klem

  SvarSlett
 2. Heihei!

  Idag har jeg vært så heldig og poppet innom noen fine blogger - deriblant din! For et fint hjem du har, og masse lekre bilder tar du. Hit skal jeg tilbake :)

  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 3. mmmm....digg! Jeg har faktisk aldri laget pai... *ufffda...*. men fikk lyst til å prøve nå;) Det er jo så godt!
  God klem!

  SvarSlett
 4. Å, nammme namm!
  Takk for at du deler oppskrift, det er jammen lenge siden jeg laget pai så det må bli middag i morgen:D
  Flotte bilder fra hjemmet ditt under her <3

  Ha en flott uke!
  klem fra Silje

  SvarSlett
 5. Hei:)takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)kurvene fra TineK fant jeg på Home&Cottage CC-vest, de har bra salg der nå30-50%på masse forskjellige varer. TineK kurvene var det 30%på:) legger meg til som følger på den fine bloggen din. Paien så utrolig god ut:) Kine

  SvarSlett
 6. Det så supergodt ut. Kanskje jeg må prøve meg på denne oppskriften i helgen? :)

  Fin blogg du har. Denne vil jeg følge videre!

  GOD HELG til deg!

  klem
  Vigdis

  SvarSlett